Bästa löparskor

Om du springer mycket och funderar på att skaffa nya löparskor har du förmodligen redan klurat ut att de bästa löparskorna inte är de samma för varje person. Istället måste man för att hitta de bästa löparskorna för just en själv ta hänsyn till hur man själv springer, allt annat är nämligen endast bortkastad tid. För att göra det lite lättare för dig att hitta de bästa löparskorna för just dig har vi dock här samlat en del tips som hjälper dig göra ett bättre val för just dig:

Tänk på vilket underlag du springer på
En del springer nämligen mest inne i stan eller i tätorter, på asfalt, medan andra mest springer i skogen och i terräng. Beroende på var det är du ska springa är dock olika skor bäst. Du som springer mycket i terräng bör t.ex. titta mer noga på sulan, så att den är tjockare än på andra löparskor, eftersom detta kommer att göra löpningen mer bekväm, men det kommer även att ge dig ett bättre grepp om det något svåra underlaget du springer på.
Den som mest springer på asfalt bör dock titta mer noga på stötdämpning, som är viktigare ju hårdare underlag man springer på.

Tänk på hur du springer
Alla människor har nämligen olika löpstil. Att veta hurdan löpstil du själv har är därför otroligt viktigt i sammanhanget. En del kan klura ut hurdan löpstil de har på egen hand (det finns bland annat en del guider på nätet som kan hjälpa dig ta reda på detta), men om så inte är fallet, kan man även gå till en mer specialiserad försäljare av löparskor och sportutrustning och göra ett löpstilstest. Detta hjälper dig att på ett säkert sätt ta reda på hur din egen löpstil ser ut. När du vet hur du springer kan du se till att du har dämpning på rätt ställen i foten, vilket kommer att göra det både roligare och mer skonsamt för kroppen att löpa längre sträckor.

Köp ett par bra löparskor online hos Sortiment.se
Sortiment.se är billigast på löparskor enligt prisjämförelsesajten Prisjakt.nu

ASICS GT-2000 (DAM) ASICS GT-2000 (HERR) ASICS GEL-KAYANO 19 NIKE FREE RUN+
ASICS GT-2000 (DAM) ASICS GT-2000 (HERR) ASICS GEL-KAYANO 19 NIKE FREE RUN+
Löparsko ASICS GT-2000 (DAM)

Pris: 1298 kr
Löparsko ASICS GT-2000 (HERR)

Pris: 1298 kr
Löparsko ASICS GEL-KAYANO 19 (HERR)

Pris: 1539 kr
Löparsko Nike Free Run+

Pris: 998 kr

Tänk på eventuella problem
Om du har några som helst specialbehov, t.ex. för att din fotsula inte är helt perfekt, eller för att dina knän lätt belastas för mycket, är detta givetvis också mycket viktigt att ta hänsyn till så att du inte förvärrar redan existerande problem ytterligare. Om du besöker en återförsäljare av löparskor är det jätteviktigt att du berättar om alla problem du har, tänker du däremot köpa skor t.ex. på distans via nätet, kan du göra research på egen hand gällande de problem du har via sökmotorer.

Tänk på din kroppsform
Även hur tung du är och hur du är byggd har betydelse för vilka löparskor du bör välja. De bästa löparskorna för tyngre personer är t.ex. väldigt stabila och tunga skor, medan den som är lättare i vikten kan välja lite mer fritt.

Skaffa individuella inlägg till skorna
Om du tycker att det känns svårt att hitta riktigt bra färdiga löparskor kan en bra lösning även vara att skaffa individuellt utformade inlägg till skorna. Detta är inte dyrt, men gör skorna mer lämpade för just dig och dina fötter.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 5.2/10 (10 votes cast)
Bästa löparskor, 5.2 out of 10 based on 10 ratings